Temat: Wakacyjna akcja Caritas

1234   >

Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:11

W naszej Świetlicy – Centrum „Quo Vadis” przy ulicy 3 Maja 10 w Ełku dzieci nie mogą narzekać na nudę. Codziennie dzieje się coś nowego. Organizowane są zajęcia plastyczne, literackie, taneczne, a także teatralne. Każdy znajdzie coś dla siebie. Żeby obudzić w dzieciach ducha rywalizacji i współpracy w grupie organizowane są zajęcia o różnej tematyce. W tym roku takie zajęcia już się odbyły i spotkały się z dużym zainteresowaniem. Podczas konkursu wiedzy zimowej dzieci bawiły się doskonale.

Wakacyjna akcja Caritas
1843 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowy Świetlicowy Zawrót Głowy' (3988 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podarujmy dzieciom wakacje

Autor: Admin Dodano: piątek, 25 czerwca 2010 - 09:45

W okresie wakacyjnym diecezjalna Caritas pragnie zorganizować wypoczynek letni dzieciom, które pochodzą z terenów popowodziowych. Od 28 czerwca do 5 lipca br. zachęcamy gorąco do wysyłania SMS charytatywnego o treści „Pomagam”; pod nr 72 052 (2,44 zł z VAT), z którego środki finansowe zebrane w tym terminie będą przeznaczone na organizację kolonii dla dzieci powodzian w ośrodkach wakacyjnych ełckiej Caritas. Dodatkowo już po raz kolejny, nasza organizacja charytatywna organizuje wypoczynek letni dla dzieci litewskich i białoruskich polskiego pochodzenia oraz dzieci z ubogich i wielodzietnych rodzin zamieszkujących diecezję. W tegorocznych koloniach będzie uczestniczyć około 500 dzieci z ponad stu parafii w wieku 10-16 lat. Razem odbędzie się dziewięć turnusów a każdy potrwa osiem dni. Pierwsze turnusy rozpoczną się już 28 czerwca.

Wakacyjna akcja Caritas
1934 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podarujmy dzieciom wakacje' (1015 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie projektu „Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy "

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 sierpnia 2009 - 11:55

W dniu 4 sierpnia 2009 w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Nie lękajcie się” gościliśmy przedstawicieli Fundacji Przyjaciółka. Spotkanie to było podsumowaniem projektu „Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy”, który był realizowany w centrum od lutego do maja 2009.

Wakacyjna akcja Caritas
2335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie projektu „Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy "' (1594 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POŁOWA WAKACJI ZA NAMI, CZAS PODZIELIĆ SIĘ WRAŻENIAMI

Autor: Admin Dodano: piątek, 07 sierpnia 2009 - 09:46

Wakacje już na półmetku, a więc podsumujmy co działo się w Centrum Młodzieżowym „Quo vadis”. Czas ten obfitował w wydarzenia, ale po takim rozpoczęciu jak pielgrzymka „Szlakiem papieskim” nie mogło być inaczej.

Wakacyjna akcja Caritas
3211 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POŁOWA WAKACJI ZA NAMI, CZAS PODZIELIĆ SIĘ WRAŻENIAMI' (5503 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYPOCZYNEK W ZDROWYM STYLU - TO COŚ DLA NAS, RAJDOWICZÓW!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 lipca 2009 - 15:28

W dniu 18 lipca br. Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała jednodniową wycieczkę rowerową w ramach projektu „ Wypoczynek w zdrowym stylu” finansowaną z Urzędu Miasta w Ełku. W wycieczce uczestniczyły dzieci ze szkół podstawowych i młodzież gimnazjalna w wieku od 10 do 15 lat. Ogółem w rajdzie wzięło udział 19 osób wraz z opiekunami i fachową pomocą medyczną, która w czasie trwania rajdu czuwała nad bezpieczeństwem wszystkich uczestników.

Wakacyjna akcja Caritas
2225 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'WYPOCZYNEK W ZDROWYM STYLU - TO COŚ DLA NAS, RAJDOWICZÓW!' (1112 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

1234   >